SÅLD.

Akrylmålning (collage i form av brev) på canvasduk. 80*80cm.

Kvinnogestalten fanns redan vid start i mitt hjärta och tanke. Hon visade sig starkt och jag kände att hon påvisat att hon hade något att förmedla. Efter det sätter processen igång, att välja färger efter mitt hjärta eller den riktning Elsa undermedvetet för mig. Min personliga karaktär är färgglad och jag dras till starka och vad som förknippas med glada färger. Färgerna på på detta verk är varma, sovra och djupa, vilket mitt konstnärliga sinne tror karaktären Elsa styrt in mig på för att kunna berätta sin historia. Duvorna fanns också med från början som ett kall att bli målade. Duvan symboliserar kärlek, magi och styrka. Jag förstår nu när verket är klart varför duvor skulle vara med i verket. De symboliserar Elsas känsla, historia och resa.

Brevet som duvan kommer med är ett brev av både kärlek och sorg till den verkliga Elsa från hennes kärlek som just då befann sig i Frankrike. Breven hittades när ett bo, av mycket nära släkt, skulle tömmas och lådan med brev stod för att slängas. Med min kärlek till ting med historia ville jag spara dem utan att veta vad jag skulle göra med dem. Breven har större värde än en plats på vinden återigen och de fick följa med ner i ateljén för att ge inspiration.

Som jag ser på konst har den en historia att berätta. För mig är det processen att nå till det färdiga resultatet. Det finns en mening med det som sker. ”Elsas längtan” har guidat mig genom den skapande processen genom val av färger och hur saker talar till mig som en kraftig undermedveten viskning. Att just i den stunden se Elsas karaktär så stark, duvornas symbolik, att hitta breven och att allt kommer ihop till ett.

En ytterligare dimension sedan är vad ”Elsas längtan” betyder för andra som bär en annan historia med sig än den jag och Elsa bär på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

11 − 9 =